21 Ιουν 2012

Εθελοντισμός


Εθελοντισμός: Η χαρά της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Χαμένοι μέσα στην πολυάσχολη πραγματικότητα μας, έχουμε δυστυχώς χάσει κάποιες από τις αξίες που δίνουν ελπίδα και πνοή σε ανθρώπους και φύση. Αξίες όπως αυτή της προσφοράς, της αλληλεγγύης, της δράσης, της προσωπικής πρωτοβουλίας και της αγάπης για όσους την έχουν ανάγκη και φυσικά για το φυσικό μας περιβάλλον.
Ο εθελοντισμός μας κάνει καλύτερους ανθρώπους – η προσφορά μας κάνει δυνατότερους και πληρέστερους… αυτή η άνευ όρων και ανταμοιβών προσφορά εργασίας και χρόνου, που έχει όνομα και σκοπό, μας πάει λιγάκι παρακάτω, γεμίζει την ζωή μας με νόημα και κάνει καλύτερο τον κόσμο γύρω μας.
Γιατί άραγε να είμαστε τόσο εγωιστές; Γιατί να πρέπει η κάθε μας δράση να έχει τιμή και μόνο όταν ανταμειβόμαστε να προσφέρουμε χρόνο και έργο;
Μεγαλώνεις παιδιά όπως κι εγώ και αξίζει τον κόπο να τους μιλήσεις για τον εθελοντισμό και την έννοια της αλληλεγγύης. Να τους εμφυσήσεις εκείνες τις μεγάλες αξίες που θα τα βοηθήσουν να γίνουν καλύτεροι και πιο ισορροπημένοι άνθρωποι. Ευαισθητοποιήσου για ένα καλύτερο αύριο για σένα και τα παιδιά σου. Μια μικρή πέτρα είναι αρκετή για να ταράξει τα νερά και η προσφορά σου πολύ πιο σημαντική απ’ όσο φαντάζεσαι. Ενημερώσου για τα εθελοντικά σωματεία που υπάρχουν και για τα είδη της εθελοντικής εργασίας που μπορείς να προσφέρεις με ή χωρίς τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας σου. Η ελπίδα ανθρώπων και φυσικού περιβάλλοντος έγκειται στην προσπάθεια όλων μας. Κλείστε λοιπόν την τηλεόραση και θα δείτε… υπάρχει πάντα χρόνος για δράση και προσφορά!

   

Δεν υπάρχουν σχόλια: