14 Μαρ 2013

6η Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας στην Ελλάδα


Πολιτισμός στους δρόμους της Ελλάδας - Μια εβδομάδα αφιερωμένη στην μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, την επαγρύπνηση και την πρόληψη!

Εδώ και δύο περίπου μήνες έχω την τιμή και την χαρά να εργάζομαι για το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) "Πάνος Μυλωνάς". Ένα Ινστιτούτο που το έργο του είναι μοναδικό, οι δράσεις του πρωτοπόρες και οι προσπάθειες των συνεργατών, ιδρυτικών μελών, υπαλλήλων και φορέων αξιοσημείωτες, για μια χώρα που καθημερινά βουλιάζει στην απελπισία και την εξαθλίωση. Υπάρχουν ευτυχώς, ακόμα Άνθρωποι με οράματα και στόχους, Άνθρωποι που αφιερώνουν την ζωή τους στην πρόληψη, Άνθρωποι που μέσα από τον πόνο της προσωπικής τους απώλειας θέλουν να μοιραστούν, να εκπαιδεύσουν, να προφυλάξουν και να συντελέσουν ενεργά στην μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στους δρόμους. Άνθρωποι που δεν το βάζουν κάτω ακόμα και όταν οι κρατικοί μηχανισμοί τους κλείνουν τις πόρτες, δυσχαιρένουν το έργο τους και παραβλέπουν την σημασία του. Επικρωτώ και θαυμάζω το έργο τους - μακάρι το κράτος να σκύψει πάνω στις προσπάθειες τους με την δέουσα προσοχή.

Έτσι, θα ήθελα με χαρά να σας ανακυνώσω πως το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και ο Σύλλογος Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (Σ.Ε.Σ.) αναγγέλλουν την Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας που συνδιοργανώνουν για 6ησυνεχή χρονιά  από τις 15 έως τις 23 Μαρτίου 2013 αναλαμβάνοντας δράσεις πανελλαδικά. Μέσα σε αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν πολυάριθμες δράσεις σε όλη την Ελλάδα, με συμμετοχή 143 φορέων που διοργανώνουν δραστηριότητες για μαθητές, γονείς και πολίτες γενικότερα, ευαισθητοποιώντας την κοινωνία και στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα για την ασφάλεια και την πρόληψη - την προστασία της ζωής στο δρόμο. Στην "Τεχνόπολη" στο Γκάζι καθημερινά θα υπάρχουν εφαρμογές και προγράμματα για την Κυκλοφοριακή Αγωγή και την Οδική Ασφάλεια με τη χρήση του Σύγχρονου εξοπλισμού του Ινστιτούτου. Θα είμαι κι εγώ εκεί σε αυτήν την προσπάθεια για ένα καλύτερο και ασφαλέστερο αύριο για μας και τα παιδιά μας. Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να το βρείτε στην ακόλουθη διεύθυνση: http://www.ioas.gr/index.php?ID=latest_news&Rec_ID=4254


Δεν υπάρχουν σχόλια: