3 Σεπ 2012

Απαντήσεις για τον μήνα Αύγουστο


Οι απαντήσεις σας για τον μήνα Αύγουστο είναι οι ακόλουθες:

Αλλαγή είναι:

- Μια αναπόφευκτή διαδικασία στην ζωή κάθε ανθρώπου…συχνά επώδυνη αλλά απαραίτητη, γιατί μας προσφέρει την ευκαιρία για προσωπική ανάπτυξη, ωρίμανση, αναθεώρηση και μεταμόρφωση (Μαρία Κ. 32 ετών).

- Η ανάγκη εγκατάλειψης ενός τρόπου ζωής και η αποδοχή ενός νέου… (Μαρκέλλα, 29 ετών).

- Η αλλαγή είναι απαραίτητη και συνυφασμένη με την ανθρώπινη ύπαρξη… είναι μεταμόρφωση, είναι μετάβαση, είναι μεταβολή! (Ιφιγένεια, 39 ετών).

- Η αλλαγή ασκεί αξιοσημείωτη ψυχολογική επίδραση στο ανθρώπινο μυαλό. Για τον απαισιόδοξο είναι απειλή επειδή σημαίνει ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν χειρότερα. Για τον αισιόδοξο είναι ενθαρρυντική επειδή τα πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα. Γι’ αυτόν που έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του είναι δημιουργική επειδή φέρνει το καινούργιο. Προφανώς, ο χαρακτήρας και ο τρόπος σκέψης του κάθε ανθρώπου καθορίζουν το πόσο εύκολα επιδιώκει την αλλαγή ή πώς αντιδρά όταν αυτή του επιβάλλεται (Μάρκος 35 ετών – ορισμός που έχει δοθεί από τον King Whitney Jr.).

-Η αλλαγή είναι μάθηση…είναι μια διαδικασία που επηρεάζει την ταυτότητα μας, τα πιστεύω μας και τις αντιλήψεις μας για την ζωή, τους ανθρώπους και τον εαυτό μας. (Κων/νος, 29 ετών).

-Η αλλαγή είναι ενόχληση, είναι θλίψη, είναι ενθουσιασμός, είναι αβεβαιότητα. (Αναστασία, 27 ετών).

-Αλλαγή είναι η μετάβαση από μια κατάσταση σε μια άλλη, το τέλος μιας εποχής και η απαρχή μιας νέας. Όσο πιο θετικά αντιμετωπίζουμε τις αλλαγές τόσο πιο ευτυχισμένοι και ολοκληρωμένοι θα είμαστε. (Ματίνα, 35 ετών).

- Η αλλαγή είναι εξέλιξη…. Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε αυτό τόσο πιο ρεαλιστικές προσδοκίες θα έχουμε από την ζωή μας! (Άννα Μαρία 21 ετών).

- Η αλλαγή είναι ένα προαιρετικό γεγονός…δεν την επιλέγουμε και συχνά δεν την επιθυμούμε… είναι όμως απαραίτητη για να πάμε παρακάτω! (Αντωνία, 24 ετών)  

Δεν υπάρχουν σχόλια: