31 Μαΐ 2012

Απαντήσεις για τον μήνα Μάϊο


Οι απαντήσεις σας για τον μήνα Μάϊο είναι οι ακόλουθες:



-Αγάπη…
Σεβασμός…
Αφοσίωση…
Αυτά σίγουρα συνθέτουν την πραγματική φιλία (Ειρήνη, 28 ετών).

-Μπορεί κανείς να ζήσει χωρίς ανθρώπους, χρειάζεται όμως έναν τουλάχιστον πραγματικό φίλο (Αλέξης, 32 ετών).

-Πραγματικη φιλία είναι να δίνεις χωρίς να περιμένεις να πάρεις. 
Πραγματική φιλία είναι να χτυπάς την πόρτα των ανθρώπων που θεωρείς φίλους σου, ξανά και ξανά και ξανά, μόνο και μόνο επειδή πιστεύεις ότι σε χρειάζονται. Να μη σε ενδιαφέρει η επανειλημμένη απόρριψη γιατί έχεις καταλάβει ότι οι ψυχές σας ζητούν τα ίδια πράγματα, ότι αυτός ο φαινομενικά αδιάφορος άνθρωπος υποφέρει κάτω από τα χαμόγελα. 
Από την άλλη... φιλία είναι... κάποτε να ανοίξεις αυτή την πόρτα... να μην κρύβεσαι αιωνίως.. να μην εξευτελίζεις, λες ψέμματα, καρφώνεις πισώπλατα ανθρώπους που προσπάθησαν να σε στηρίξουν. Κι αν το έχεις σκοπό.. τότε να μην παριστάνεις ποτέ το φίλο. Αν δεν αντέχεις αυτό το ρόλο.
 
Πραγματική φιλία είναι να μην εξαφανίζεσαι χωρίς ίχνη παρά μόνο μια τυχαία κάρτα κάποια άδεια Χριστούγεννα.
 
Και αν όλα αυτά έχουν γίνει... Και αν έχουν περάσει χρόνια και έχουμε αλλάξει (γιατί όλοι ωριμάζουμε και αλλάζουμε, συνήθως προς το καλύτερο, και η γονεϊκότητα βοηθάει σ' αυτό) τότε ίσως πραγματική φιλία (γιατί για μένα η φιλία είναι ένα συναίσθημα ΜΕΣΑ μας, όχι εξαρτώμενο από άλλα άτομα) είναι να κοιτάμε πίσω... να βρούμε αυτούς που πονέσαμε χωρίς δεύτερη σκέψη.... αυτούς που δε σκεφτήκαμε καν οτι κάναμε να δακρύσουν...
 
και τοτε... ισως τοτε... πραγματική φιλία, ανθρωπιά, τιμή, είναι να πούμε ... συγγνώμη...
 
Όλοι οφείλουμε τις συγνώμες μας. Κάποιοι έχουν την τύχη να μπορούν να τις δώσουν. Και μόνο μετά από την αναγνώριση των ευθυνών μας στις αποτυχημένες μας σχέσεις θα μπορέσουμε να χτίσουμε πλέον πραγματικές φιλίες με νέους αποδέκτες (Χριστίνα, Κ. 30 ετών).

-Η ζωή δεν αξίζει χωρίς πραγματικούς φίλους (Άρτεμις, 30 ετών).

-Η πραγματική φιλία υπάρχει όπου υπάρχουν γέλια, χαμόγελα, αναμνήσεις και εμπιστοσύνη (Γιώργος, 42 ετών).

-Οι ψεύτικοι φίλοι είναι σαν τις σκιές: πάντα σε ακολουθούν όσο υπάρχει ήλιος, σε αφήνουν όμως όταν πέσει το σκοτάδι (Βασίλης, 42 ετών).

-Δεν μπορεί ο καθένας και όλος ο κόσμος να γίνει πραγματικός σου φίλος. Πρέπει να είναι κάποιος τόσο κολλητός όσο το δέρμα σου, κάποιος που να δίνει χρώμα, συγκίνηση, χαρά και νόημα στην ζωή σου (Αντώνης, 27 ετών).

-Ένας πραγματικός φίλος προσφέρει χρόνο, φροντίδα, στοργή… συγχωρεί τις αδυναμίες σου, βλέπει τα προτερήματα σου, χαίρεται με τους θριάμβους σου, σε παρηγορεί στην λύπη. Ένας πραγματικός φίλος κάνει το δόσιμο χαρά και το μοίρασμα απόλαυση! (Μαρία Κ. 32 ετών).

-Πραγματικός φίλος είναι εκείνος που έρχεται όταν όλος ο κόσμος έχει φύγει (Ράνια, 24 ετών).

-Πραγματικός φίλος είναι αυτός που μπορείς να του τηλεφωνήσεις στις 4 το πρωί και να ξέρεις πως για σένα θα το σηκώσει (Ναταλία, 37 ετών).

-Οι πραγματικοί φίλοι διορθώνουν όλα τα στραβά του κόσμου σε μια βεράντα με καφέ και τσιγάρο (Νίκος, 30 ετών).

-Πραγματική φίλη είναι αυτή που θα πάμε μαζί για ψώνια και θα μου πει «μην το πάρεις αυτό σε παχαίνει» γιατί όντος θα με παχαίνει (Κατερίνα, 31 ετών).

-Πραγματικός φίλος είναι αυτός με τον οποίο μπορείς να είσαι ο εαυτός σου (Ανώνυμο).

-Η λέξη φίλος στα αγγλικά προέρχεται από την λέξη «ελεύθερος». Πραγματική φιλία υπάρχει όπου υπάρχει χώρος και ελευθερία να υπάρξουμε (Πάνος, 31 ετών).

-Πραγματική φίλη είναι εκείνη που σε δέχεται γι’ αυτό που είσαι αλλά περιμένει από σένα να γίνεις όλα όσα μπορείς (Ματίνα, 23 ετών).

-Οι πραγματικοί φίλοι κάνουν υποφερτή την ζωή σε έναν σκληρό κόσμο (Ανώνυμο).

-Η πραγματική φιλία είναι αγάπη και κατανόηση (Γεωργία, 28 ετών).

-Σιωπές και αποστάσεις υφαίνονται στον ιστό κάθε πραγματικής φιλίας (Αντωνία, 27 ετών).

-Οι πραγματικοί μου φίλοι…πάντα εκεί… να γελούν, να τραγουδούν, να με προσέχουν! Φίλοι σε όλες τις χαρές και τις λύπες μου! (Μαίρη, 29 ετών).

-Πραγματικοί φίλοι είναι αυτοί που μπορεί να λείπουν στην χαρά σου, θα είναι όμως πάντα εκεί στην λύπη σου (Σταμάτης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: