28 Δεκ 2011

Τα αισιόδοξα μηνύματα για το 2012!



Ελπιδοφόρα μηνύματα για τον κάθε μήνα του 2012! 
Βοηθήστε στην δημιουργία τους!


Αυτός ο ιστότοπος είναι μια προσπάθεια να σταθώ δίπλα στις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζετε, να αφουγκραστώ τα προβλήματα σας και να σας βοηθήσω να μιλήσετε για όσα φοβάστε να μοιραστείτε και να παραδεχθείτε, ακόμα και στον ίδιο σας τον εαυτό. Μπορεί να μην εμπιστεύεστε τους ανθρώπους και να μην έχετε και την καλύτερη γνώμη για τους "ειδικούς" ψυχικής υγείας, θα σας αποδείξω όμως, σε βάθος χρόνου, πως κάνετε λάθος. Σε αυτό το "σπίτι", στο σπίτι της ψυχολόγου σας, υπάρχει ηρεμία, ανιδιοτέλεια, αγάπη και ζεστασιά. Μην διστάζετε λοιπόν να μοιραστείτε τις σκέψεις και τα συναισθήματα σας. Πως θα πάτε παρακάτω αν μέσα σας υπάρχει αναστάτωση και χάος; Στο προσωπικό μου email μπορείτε να αποστέλλετε τους προβληματισμούς, τις ερωτήσεις, τα σχόλια σας, που θα είναι πάντα καλοδεχούμενα.  

Επιπρόσθετα, σκέφτηκα πως αυτό που έχουμε όλοι ανάγκη είναι από λίγη αισιοδοξία και "μηνύματα" που θα τονώσουν την ελπιδοφόρα πλευρά της πραγματικότητας και της ζωής μας. Έτσι, αποφάσισα για τον καθένα από τους 12 μήνες του νέου χρόνου, να αφιερώσω μια ερώτηση που εσείς καλείστε να απαντήσετε μέσω email και διατηρώντας πάντα την ανωνυμία σας. 

Η ερώτηση του μήνα για τον Ιανουάριο είναι: 

" τι είναι για σένα η ελπίδα;"
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012

Μπορείτε να απαντήσετε στην ερώτηση του μήνα με ένα αγαπημένο σας απόφθεγμα, ένα ποίημα, ένα γράμμα, ή ανατρέχοντας στις προσωπικές σας εμπειρίες και βιώματα. Την τελευταία μέρα του κάθε μήνα, οι απαντήσεις σας θα δημοσιεύονται στο blog μου, δίνοντας έτσι μια νότα αισιοδοξίας και ελπίδας στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Τι λέτε ξεκινάμε; 
Περιμένω τις απαντήσεις σας μέχρι 30-01-2012! 
(mairakaripoglou@gmail.com Γράψτε: Mήνυμα για τον μήνα Ιανουάριο). 

1 σχόλιο:

roz είπε...

Επειδή δεν είμαι και πολύ καλή στο γράψιμο... σου παραθέτω αποφθέγματα που με εκφράζουν απόλυτα!!!

«Οι ελπίδες είναι τα όνειρα όσων δεν κοιμούνται.»
Πίνδαρος

«Το μεγαλύτερο κίνητρο για κάθε έργο που αρχίζει είναι η ελπίδα και ο έρωτας. Ο έρωτας δείχνει το δρόμο και η ελπίδα τον ακολουθεί από κοντά. Ο έρωτας σχεδιάζει τον τρόπο, με τον οποίο θα γίνει το έργο, και η ελπίδα ζητάει τη βοήθεια της τύχης.»
Θουκυδίδης

Η ελπίδα, όπως και η πίστη, δεν είναι τίποτα αν δεν είναι θαρραλέα. Δεν είναι τίποτα αν δεν θεωρηθεί εως και "γελοία".
Thornton Wilder, 1897-1975, Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας

Ένα δυνατό μυαλό πάντα ελπίζει, και έχει λόγους να ελπίζει.
Thomas Carlyle, 1795-1888, Άγγλος συγγραφέας

Πώς σου φάνηκαν?